Thursday, December 22, 2011

knark


jag vill bara gråta.
livet härinne på psyk är åt helvete påfrestande. just nu drar det ner mig snarare än upp. det enda är att det skyddar mig från mig själv och den lilla djävulen jag har i mig, som skulle springa och köpa piller om han inte var instängd här. jag måste se till att göra honom så svag som möjligt och jag har en del planer.

varför jag inte vill åka på behandlingshem beror till stor del på att jag, efter att ha hört mig för, har förstått att det florerar en jävla massa droger på sådana ställen. flera har sagt att deras missbruk blev hundra resor värre när de varit på behandlingshem. jag vet att jag inte skulle kunna stå emot om någon erbjöd mig något. jag är inte tillräckligt motiverad, har inte tyglat djävulen i mig tillräckligt, för att klara av att åka på behandlingshem.
jag blir mer motiverad om jag hänger med kompisar här hemma som inte tar droger, johan t ex, än om jag hänger med ett gäng tjackpundare, heroinister och pillertrillare hela dagarna.

åh, jag vet inte. men pissa ska jag ju gå och göra så att jag får tillbaka mitt körkort..i det finns en hel del motivation att hämta.

11 comments:

 1. Allt gott önskar jag dig.

  ReplyDelete
 2. Tolvstegsprogrammet kan inte det vara något att börja med? Min mamma missbrukade anfetamin och även alkohol efter att hon blev av med drogerna blev nyckter genom tolvstegsprogramet och har nu varit det i 28år från drogerna och 9 från alkoholen. Hoppas att du hittar ett sätt som fungerar för dig.

  ReplyDelete
 3. Lina/Carolina(?)
  Nu kommer väl alla NA-frälsta skrika rakt ut, men jag tror på din idé Lina.

  Jag har gjort och varit på måånga av de olika behandlingar som finns. På ALLA utan undantag (tom. låsta avd.) fanns/finns det knark.
  Det var tex. på ett sådant (Tolvstegsprogrammet på Rönneholmsslott eller vad det nu hette) jag provade Heroin för första gången.

  Jag har varit drogfri (med undantag för ett par snesteg) i 9år snart 10år.
  Jag tror att det viktigaste är att hos en psykolog arbeta med sig själv. Omge sig med människor som vill en väl (Drogfria).

  Det har gått snart 10år och fortfarande trots barn/familj och ett bra jobb/liv är jag väldigt osäker på om jag skulle kunna stå emot frestelsen om någon av "vännerna från förr" erbjöd mig Heroin i ett ångestfyllt/problematiskt/svagt tillfälle. . (Du vet "tänket" -va fan bara en gång, sen aldrig mer, ingen behöver veta osv.) Man lurar bara sig själv!!

  Av den anledningen håller jag mig låångt borta från det folket. (Gått så långt att jag flyttade låångt från den aktuella staden).
  Nej, en genuin vilja, modet kasta alla nr till kranarna, bryta all kontakt med "folket", nu vet jag ju inte hur utbrett ditt missbruk varit, men har du "verktyg" kvar undangömda KASTA dem! Jag vet att det är svårt, men gör det!
  Inte bara kasta, ta en hammare slå sönder skiten, annars är risken att man står där i soporna och gräver. Fy faan vad hemskt det låter, men så ser den bistra verkligheten ut för många av oss.

  Man behöver morötter och ditt körkort är ju en jättebra sådan. Sen har du ju framtida studier, din kreaktiviter, begåvning, dina nära som verkligen verkar bry sig.

  Önskar dig all lycka!!
  /J

  ReplyDelete
 4. Hej Lina! Jag tycker du är duktig som kämpar på.
  Ta inte illa upp nu men jag tror du försöker lura oss alla, dig själv inräknad, när du vill komma hem och hänga med gamla kompisar istället för att vara på ett behandlingshem. Det kan inte vara så illa att knarket flödar fritt där. Du får väl förklara att du måste komma till ett garanterat knarkfritt hem för att klara det.
  Att sitta hemma i ensamhet och undvika knark måste vara betydligt svårare.

  Jag önskar dig allt väl nu och i framtiden.

  ReplyDelete
 5. Det är trots allt bara rykten.
  Du kan ju alltid placeras där för att se om det är ngt för dig. Jag tror inte du ska behöva vara orolig!
  Annars kan du ju ta upp din oro ang de där ryktena du hört till läkare eller ngn annan som du litar på.

  Julkramar till dig!

  ReplyDelete
 6. Jag vet att det där med behandlingshem kan vara knepigt. Jag bor dock inte på behandlingshem för missbruk. Men jag kan lova att pilltrilleri förekommer på vanliga behandlingshem också. Så då har så sant. Man kanske lika gärna blir värre där. Jag tror, om jag ska vara ärlig. Att det är bäst som du säger. Umgås bara med vänner som inte håller på med sånt skit för då behöver du inte stå mellan valet och kvalet.

  Var rädd om dig, du är en riktig kämpe!

  ReplyDelete
 7. Förlåt om min fråga är dum, men hur kan man köra bil med den sortens förlamning som du drabbats av...? Kram!

  ReplyDelete
 8. Hejsan Lina,
  Jag har läst din blogg sedan i somras, och försökt att förstå hur din tillvaro ser ut. Jag är antagligen nästan allt du ogillar? en medelålders tant som sitter i rullstol, har en mysig hund (ibland flera här hemma om döttrarnas hundar vistas här), är fritidspolitiker, lever i ett villaområde i en mellanstor stad i mellansverige, gift sedan ungefär en evighet med en normalsnäll gentleman (brittisk import). Alltså en helt vanlig tant;-) Trots allt detta känner jag starkt med dig, och vill sända lite positiva vibbar till dig inför Julen. Hoppas att du kommer att ha det drägligt och att du får en möjlighet till lite myskänsla med din familj.
  Det är bra att du orkar tänka på framtiden. Hoppas att du får det stöd du behöver för att göra någonting bra av dina planer.
  Ha en bra helg Lina!

  ReplyDelete
 9. Varför ska du ha körkortet? Du kommer väl inte kunna köra bil i framtiden ändå eller är det jag som missat något?

  ReplyDelete
 10. Förhoppningsvis är det inte så på alla behandlingshem, det gäller bara att hitta ett bra ställe då antar jag. Men är du inte redo så är du inte redo, det känner ju bara du. Vet att psyk inte är en jättestimulerande miljö att vara i, en del behöver det där lugnet/tristessen, andra inte. Var det inte så att du skulle bli utskriven snart? Hang in there tills dess! Jag hoppas du får en bra jul och nyår, det är du värd! :)

  ReplyDelete
 11. Hej, till er som undrar över hur man kan köra bil när man är förlamad: Det går alldeles utmärkt, istället för att sköta pedalerna med fötter och ben så gör man det via armar och händer. Bilen får bara anpassas först men det är många människor som är förlamad i benen som kör bil och tur är väl det så inte det också blir en begränsning.
  God jul!

  ReplyDelete