Tuesday, January 31, 2012

jag flyr till andromeda när det blir för svårt

nu har jag varit hos min terapeut. han tyckte att jag skulle låta bli att gå till privatläkare och istället finna mig i att inte få som jag vill. inte så mycket för själva bensot utan för att jag inte alltid ska få min vilja igenom.
jag är gränslös. så måste skaffa mig gränser.

det skapar tydligen ångest att inte veta var gränsen går. jag har aldrig brytt mig om några gränser, jag vet inte ens vad det är.

13 comments:

 1. Du kommer lära dig. Allt kommer bli bra. Stå ut. Rid igenom stormen!

  ReplyDelete
 2. Jag har läst här då och då. Att du är vegetarian och att du inser att det är ett hyckel att vara lakto-vegetarian, tyder på att du har ett visst mått av vett. Jag skulle vilja skriva något som fick dig att må lite bättre, men jag kommer inte på något. Kanske att du skulle prova gränser. Jag tror att du skulle må bättre om du var helt ren, dvs helt drogfri, inte först men efter en tid. Det är nog inte vad du mår bättre av att höra. Jag är ingen tröstare så, men jag önskar och hoppas att du ska finna en väg på något sätt.

  ReplyDelete
 3. det där med gränser är så konstigt. jag har gått från och till hos psykologer och kuratorer sen ung ålder, gränssättningen har varit en återkommande tematik i mina samtal. när det handlade om att jag måste finna mig i vissa tråkiga (och väldigt svåra!) rutiner så som att gå om gymnasiet, läsa upp betyg och börja försöka följa en skolgång kontinuerligt och inte supa, svälta och skära mig så var det åtminstone handfast, praktiska rutiner som jag för egen del kände ett behov av att börja sköta om, stimulansen av plugget osv.
  nu, när jag enligt mina mått sköter mitt liv och inte skär mig och bränner mig och gör allt det där så pratar psykologer jag möter för första gången ändå om gränssättning.

  slutsatsen måste bli att det nog aldrig kommer vara något som passar mig (kanske inte dig heller?) gränssättning handlar så mycket om att finna sig i saker, som du själv skriver: "inte alltid få som man vill". men när världen är så intolerant mot allt avvikande så har jag heller ingen tilltro för gränser.

  kram på dig Lina, läst din blogg i över ett halvår nu, tröttnar inte på dig även när du är motsägelsefull.
  /Frida

  ReplyDelete
 4. Klart du är deppig. Ditt självmord som misslyckades är ju det man drömmer mardrömmar om. Att va sån misslyckad människa att om man till och med försöker ta sitt liv misslyckas man och hamnar i rullstol.

  Menar inte att vara elak utan bara ärlig.

  Din psykvistelse gav det dig något? Du verkar så aggressiv mot vården. Men de vet ju bättre än dig. Du har ju uppenbarligen självmedicenerat dig utan större lycka. Så vad av detta agg för att få hjälp?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herregud! Har du någonsin hört talas om människor som mår psykiskt dåligt eller människor som har någon form av diagnos så som tex adhd, bipolär osv ? Du skriver att de i vården vet bättre än Lina, vad grundar du det påståendet på? Är det för att de arbetar i vården då eller, som de vet bättre. Lilla lilla du då ska jag berätta för dig att SÅ fungerar det inte. I vården har Lina fått erfara mycket inkompetens och okunskap, detta beror på att vi i vårt land inte har någon direkt kunskap om just psykisk sjukdom utan istället blir personen som mår dåligt söndermedicinerad, precis som Lina har blivit och i längden leder sådant ofta till beroende och även självmedicinering. Du skriver frågande varför Lina hyser agg för att få hjälp, hon får ju aldrig RÄTT hjälp, fattar du eller? PSYKVÅRDEN I SVERIGE FUNGERAR INTE!!! Är man bara lite "vaken" så har man fattat hur det går till, allt styrs av pengar. Ingen tar ansvar för individen och det är ju därför det ser ut som det gör. Dessutom toppar Borås listan på sämst psykvård i Sverige och det sker självmord varje månad. Det är det som är det stora misslyckandet, att människor som mår dåligt inte får rätt hjälp. Så du som skrev inlägget ovan, du får öppna ögonen och läsa på lite innan du gör ett yttrande.

   Delete
  2. Du skriver att psykvården i Sverige fungerar inte.
   Vad har du som är så insatt i frågan för lösning på det?
   Sälja medicinen receptfritt på Konsum? Så att dom sjuka kan självmedicinera eftersom personalen inom vården inte vet bättre än patienterna?

   Delete
  3. Alltså..är du som du ska vara eller? Seriöst, du låter helt efterbliven, menar inget illa men du låter totalt bakom.

   Delete
  4. ... och varför talar du för Lina, Anonym 12:37? Hon verkar fullt kapabel att själv bemöta folk som uttrycker sig lite okänsligt och fyrkantigt. Och hon gör det på ett betydligt bättre sätt än du.
   Om nu psykvården i Sverige inte fungerar, berätta gärna VAR i världen det finns en fungerande psykvård enligt din definition. Eller berätta hur en fungerande psykvård skulle se ut. Så jävla lätt är det inte för vården att behandla människor som spelar dubbelspel, lägger upp sina egna medicinordinationer och söker akut för en blandning av symptom på ohälsa och biverkningar/överdosering av medicin.
   Jag sympatiserar med Lina och hennes lidande, men förbehåller mig rätten att inte bli en enögd, rabiat medlem av Linas Fanclub. Om vi bara omger oss med ja-sägare blir vi till slut inbilska och dumma i huvudet.

   Delete
 5. jag har också flyktbeteende när jag inte får min vilja igenom eller när folk säger saker till mig som jag sen använder som ursäkt att tycka synd om mig själv
  nu var det att väldigt många respekterade dig nog att vara ärliga
  jag tror faktiskt att många bryr sig om dig även om de inte känner dig
  det är fullt möjligt nowadays

  ReplyDelete
 6. Låter logiskt, man kan inte alltid få som man vill. Får man alltid som man vill är man oftast en liten skitunge, och det är du ju inte! Det där med att du saknar gränser kanske du inte tänkt på förut men om du tittar tillbaka på vissa inlägg så ser du kanske att det är så. Terapin verkar bra för dig, hoppas du fortsätter.. och hoppas du kan vinkla ditt sätt att se på saker och ting till det bättre.

  ReplyDelete
 7. vården är åt helvete. Men det finns bra. Jag har haft tur. Men ändå har jag många ggr blivit oförstodd o läkarna bryr sig inte. Å det är deras ansvar att hitta det BÄSTA sättet för att få en må bra. De har pluggat länge och borde fatta vad de sysslar med. Så att det inte är lätt för dom är ju ingen ursäkt. Isf ska de inte jobba som de gör. Läkare som är bra, är de som faktiskt bryr sig och lägger ner tid på patienten. Att bara slänga ut mediciner helt vilt ger bara negativa konsikvenser. Å så gör de "dåliga" läkarna. Inte bara psykvården är ju heller dålig utan vården överhuvudtaget!
  Nu orkar jag itne skriva mer. Men hoppas du kan få något vett i huvudet. Att ens skriva som du gör här är så jäkla idiotiskt. IDIOTISKT.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Men hoppas du kan få något vett i huvudet. Att ens skriva som du gör här är så jäkla idiotiskt. IDIOTISKT."
   vad menar du med här? kan du vara lite tydligare
   varför får inte skribenten av bloggen skriva ner sina känslor
   tror du inte att hon känner och tänker det hon skriver, utan hittar på allt det här? att det verkligen inte är hennes tankar?
   för vad jag vet så får man känna och tycka vad man vill
   och välja vilka sidor man går till och även välja om man ska utsätta någon för sådan fruktansvärd oschyst kritik, omogen kritik när du dessutom vet att Lina är kapabel till självmord..
   jag bara undrar dessa saker. och använd spellcheck! aj då, oschyst av mig, åh nej jag hann trycka på publish

   Delete
 8. Klart att du behöver gränser, men jag tror att det du behöver förutom gränser är kanske inte medicin utan mer kärlek och stöd. Jag hoppas du kan få det också, inte bara en massa gränser.

  ReplyDelete